Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Top 5 Films for the Dentist

Charlie and the Chocolate Factory (2005) / Ed Wood (1994) Tim Burton
Η' αλλιώς πως μια αλλαγή στην οδοντοστοιχία μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις με παιδεραστή. Εντάξει θα μου πεις τώρα έχει νακάνει και με την θεματική των ταινιών και το υποκριτικό ταλέντο του Τζονυ Ντεπ. εγώ αυτό που έχω να πώ έιναι πρόσεχε γιατί ένα περίεργα αστραφτερό χαμόγελο, μπορεί να σε στιγματίσει.








Teeth (2007) Mitchell Lichtenstein
Αυτή είναι η ταινία κάθε οδοντίατρου. Όταν τα δόντια επεκτείνονται σε άλλες κοιλότητες του σώματος, πέρα από το στόμα και πως μια νεαρή κοπέλα τα χρησιμοποιεί ως εργαλείο ευνουχισμού για να τιμωρεί όποιον προσπαθεί να την ξεπαρθενέψει. Άλλωστε κάποιος πρέπει να τα φροντίσει και αυτά τα δοντιάκια. Καλό κουράγιο Οδοντίατρε. Πρόσεχε γιατί το κορίτσι δαγκώνει.



Marathon Man (1976) John Schlesinger
Το πιο γνωστό θρίλερ για την οδοντιατρική. Αν τα ΄Σαγόνια του Καρχαρία" κάναν τον κόσμο να φοβάται την θάλασσα τότε αυτή η ταινία ευθύνεται για τον λεγόμενο φόβο του Τροχού. Ο καταπληκτικός Laurence Olivier, οδοντίατρος πρώην Ναζι, χρησιμοποιεί τον τροχό για να βασανίσει τον καημένο Dustin Hoffman σε μια απο τις πιο βασανιστικές σκηνές θρίλλερ.



The Whole Nine Yards (2000) Jonathan Lynn
Ο τυπικός οδοντίατρος όμως δεν είναι ο δυναμικός πρωην Ναζί αλλά ειναι ο Αλ Μπαντι, σύγχρονος μεσοαστός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Matthew Perry, τον απατάει η γυναίκα του, χρωστάει παντού και μόνο όταν μπλέκει με την μαφία δειχνει τελικά ποιος πραγματικά είναι και κερδίζει το κορίτσι. Ηθικό δίδαγμα, θα φτιαξεις και χαλασμένα δόντια αλλά υπομονή, στο τέλος το γκομενάκι είναι δικό σου.









The Secret Lives of Dentists (2002) Alan Rudolph
Αυτό είναι δραματικός παραλληλισμός της οδοντιατρικής με τα προβλήματα των σχέσεων. Κουφάλες και γέφυρες και αμφιβολίες για απιστία και ψυχολογικά προβλήματα. εγώ μένω στον τίτλο. Ο σωστός ντοκτορας εχει κρυφή ζωή. Τέλος. Τα υπόλοιπα είναι γαρνιτούρα.