Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Top 5 Break-up films

Φυσικα θα προσπαθησω να αποφυγω ταινίες όπως το Breakup αλλα να εμβαθύνω λίγο πέρα από την επιφάνεια του γεγονότος στην ουσία του.


Kill Bill 2
Προσοχη οχι το 1 όπου η καημένη κοπελίτσα απλά δέρνει και σκοτώνει αλλά το 2 που ο δύσμοιρος Καρανταιν αναγκάζεται να την ναρκώσει για να κουβεντιάσουν επιτέλους και να της εξηγήσει ότι την αγαπάει απλά με ιδιαίτερο τρόπο. Γιατί άλλωστε ποια είναι η βασική θεματική της ταινίας; Είναι σαφέστατα η δυσκολίες που αντιμετωπίζεις όταν χωρίζεις. Είναι τα προβλήματα που περνάει το ζευγάρι των βίαιων δολοφόνων, η ανάλυση της ιστορίας τους και η διαδρομή της κοπέλας για να καταφέρει να ξεπεράσει επιτέλους τον Bill (ππου έχει όμως τον αξεπέραστο)





High Fidelity
Τι να πει κανείς για την απόλυτη ταινία αφιερωμένη στον χωρισμό; κάθε ατάκα της είναι βγαλμένη απο το μυαλό μου (ή τουλαχιστον θα ήθελα) γιατί παρουσιάζει τις αδυναμίες κατάμουτρα και έχει και καταπληκτική μουσική επένδυση. Αμα έχεις περάσει αντίστοιχα θα λατρέψεις τις εμμονές τύπου "Who the fuck is Ian???" αλλά μην σε ξεγελάσει με το happy ending του. Αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα ο Καραφλός είναι παρθένος γκεύ, ο Τζακ μπλακ δεν παει πια στο δισκαδικο επειδή παίζει βιντεοπαιχνίδια και τρώει πατατακια και ο Κιουζακ ξεχασε την κοπέλα του και γερασε μονος και ήρεμος.


Ψυχή στο στόμα
Και τωρα στα καλα. Σε μια ταινία γεμάτη από βρισιές και ένταση μόνο ο ήρεμος πρωταγωνιστής έχει χάσει την ισορροπία του. Προσπαθεί να διατηρήσει μια χαμένη σχέση με την γυναίκα του που τελικά απλά τον σιχαίνεται. και πως να αντιδράσει στις βρισιές της από το να σηκωθεί να φύγει και να σκοτώσει κάποιον; Είναι πολύ εύκολο τελικά. Και ο λιγομιλητος πρωταγωνιστής τελικά απαντάει στα προβλήματα της σχεσης. Χα. Καλα της την είπε.






Kramer vs Kramer
Αντε και χώρισες. Και το παιδί; Δεν το σκέφτεσαι καθόλου; τι ταλαιπωρια και αυτή. Εντάξει του δώσανε τα οσκαρ για να ηρεμήσει αλλα δεν καταφερανε και πολλα πέρα από το να μας ψυχοπλακώσουν. Μα καλα ποσο στραβος και αναποδος ήταν ο Νταστιν και τον παρατησες; Ε Μερυλ; Ε;









Kickboxer 2
Και επειδή αυτό που τελικά χρειάζεται είναι να ασχοληθείς με κάτι άλλο λέω να δείς μια καθαρή ταινία ξύλου. Ούτε καν με τον Ζαν Κλοντ αλλα με δεύτερους ηθοποιούς αλλά πολύ ξύλο. Δεν ειναι οτι η ποιότητα στον κινηματογράφο θα βοηθήσει. Το αντίθετο θα έλεγα.

1 σχόλια:

marinerror είπε...

Ωραία, ωραία! Αλλά εγώ θα έβαζα κάπου εκεί στη μέση και το Annie Hall του Woody Allen επειδή χτυπάει εκεί που πονάει: σου δείχνει τις ωραίες στιγμές μιας καταπληκτικής σχέσης, με καθημερινές σκηνές που συμβαίνουν μάλλον στον καθένα.