Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Top 5 Films for your Valentines Day

1. Batman Begins (2005) Christopher Nolan
Γιατι δηλαδη η coca-cola να εχει τα χριστουγεννα με τον χοντρο και κατακοκκινο Αγιο Βασίλη; Δεν μπορούμε να έχουμε και ένα εμπορικό κινηματογραφικό Άγιο Βαλεντίνο; Αυτός δεν πρέπει να είναι μασκοφόρος, δυναμικός, ντιμένος στα μαύρα, με τα πιο σύγχρονα gadget στην τσέπη του, με γρήγορο αυτοκίνητο και να παλεύει για τον έρωτα; (Βασική διαφορά με τον James Bond είναι ότι δεν είναι Αγγλος και δεν παραταει τις γκομενες).Ποιός καλύτερος για αυτήν την δουλειά παρά από τον σκοτεινό εκδικητή Batman, που καθαρίζει την πόλη από τα αποβράσματα ώστε ζευγαράκια να χαμουρεύονται ανέμελα στο πάρκο. Αυτο είναι το πραγματικό του κίνητρο για αυτό και ανακυρήσσεται επίσημος Αγιος Βαλεντινος.





2. Friday the 13th (1980)Sean S. Cunningham
Ζευγαράκια να φιλιούνται? να αγκαλιάζονται και να μοιράζονται την αγάπη τους μπροστά από μια λίμνη το σεληνόφως? Κανείς δεν εκνευρίζεται περισσότερο από αυτή την γιορτή από τον Jason (και την μανα του) που βάζει την μάσκα του για να κρύψει τα ψυχολογικά του απωθημένα (οιδιποδεια κλπ) και να δολοφονήσει όποιον τολμήσει να χαρεί αυτήν την γιορτή. Ίσως αυτός πρέπει να γίνει ο επίσημος Βαλεντίνος.




3. Irréversible (2002) Gaspar Noé
Τα σοκολατάκια και τα λουλούδια είναι ψευτοδώρα. Αν πραγματικά αγαπάς πάς και σκοτώνεις αυτόν που θεωρείς ότι ατίμασε την κοπελιά σου και οδήγησε στην αποβολή και του παιδιού σου. Αν είσαι τυχερός και δεν αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις στην ζωή σου τότε μοιράζεσαι αυτήν την ταινία με το ταίρι σου γιατί αυτός είναι ο στόχος του κινηματογράφου, να σε βάλει να αντιμετωπίσεις συναισθήματα που αλλιώς θα απέφευγες. Ασε τις σοκολατες και κανε δωρο ένα συναισθημα.






4. Evdokia (1971) Alexis Damianos
Αν πάλι προτιμάς την απόλυτη ελληνική ταινία, την απάντηση σε κάθε ξενόφερτο Love story, κινηματογράφο πιο ελληνικό απο οτιδήποτε σκέφτηκε ποτέ ο Αγγελόπουλος (και ο Λιακοπουλος) και φυσικά μια ιστορία σοκαριστική όσο πρέπει τότε οφείλεις να δείς αύτό το διαμάντι. Και μόνος σου να είσαι στη ζωή την συναισθηματική ζημειά θα σου την κάνει.





5. Once (2006) John Carney
Ε και αμα σου μείνει καθόλου χρόνος δώσε κάτι και σε αυτό το μουσικό ταινιάκι, που σε αιφνιδιάζει και εκεί που δεν το περιμένεις σε βγαζει νοκ αουτ. Το γνωρίζω οτι είναι αρκετά υποτονικό και κινηματογραφικά στα όρια του μουσικού ντοκυμαντερ αλλα εγώ το είδα με ανελπιστο ενδιαφερον. Αμα σε πιανει η ταινία στο συναισθημα τι να σου πω εγω αν ειναι καλή ή κακή.