Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Top 5 Road Movies

The Straight Story (1999) David Lynch
Το απόλυτο Road movie. Γέρος στον δρόμο με την μηχανή του γκαζόν πάει να βρει τον αδερφό του. Lynch στα πολύ εύκολα του, που παραμένει όμως μια φιλοσοφημένη διαδρομή στην ζωή του ηλικιωμένου πρωταγωνιστή. Μπορεί να βαρεθείς ή απλά να μην το δεις μέχρι το τέλος, αν όμως τα καταφέρεις να σε απορροφήσει τότε θα καταφέρει και η ταινία να σου πει γιατί όλα είναι δρόμος.








Mad Max 2 (1981) George Miller
Εμένα μου αρέσει έτσι και αλλιώς. Είναι όμως και ένα από τα καλύτερα μετά-αποκαλυπτικά road movies. Σε ένα κατεστραμμένο κόσμο που ο εσωτερικός χώρος δεν υπάρχει πουθενά, το όχημα σου είναι το βασίλειο σου και ο Mad Max είναι ο κυρίαρχος όλων. Εσύ παρακολούθησε το και θα διασκεδάσεις.





Convoy (1978) Sam Peckinpah
To Convoy είναι μια ταινία για φορτηγά από το Peckinpah. Τελεία.








Stand by Me (1986) Rob Reiner
Ταξίδι ενηλικίωσης 4 αγοριών που ψάχνουν ένα πτώμα. Αηδίες του Steven King. Αν όμως το έχεις δει Κυριακή μεσημέρι όταν ήσουν 12 τότε είναι ότι ονειρευόσουν πάντα ότι μπορεί να σου προσφέρει ένα ταξίδι.








Detroit Rock City (1999) Adam Rifkin
Τέσσερις φίλοι ξεκινούν για να πάνε στο detroit και να παρακολουθήσουν την μεγαλύτερη συναυλία KISS όλων των εποχών. Δράση και feel good ατμόσφαιρα και μάλιστα πριν την disco περίοδο των KISS. Ταινία που δεν δοξάστηκε όσο έπρεπε πετάει έξω από το τοπ 5 τους Bluesbrotheres για συναισθηματικούς λόγους.